PARKBREMS MOTOR TESLA S OG X

Elektrisk motor til parkbrems kaliper Tesla S og X. Er for kjøretøy med egen parkbrems.  Fuktinntrengen og saltlake her nordpå har en tendens til å trenge inn mellom motor og drevkasse, børster ødelegges og rotor blir sittende fast.

Noen dagers leveringstid via posten. Kan også hentes på St. hans haugen i Oslo. 


Vær også oppmerksom på følgende: 

 

 • Vår erfaring er at parkbrems feilmelding i de fleste tilfeller skyldes svikt i motor. Årsakene kan likevel være mer sammensatt. Om det er vanninntrengning og galvanisk korrosjon rundt o-ring som er hovedproblemet (og ikke mellom motor og gir/drevkasse), kan tannhjul begynne å gå tregt og i verste fall ruste fast. Rengjøring og oppsmøring kan hjelpe på. Forsegle også godt med silikon der o-ringen sitter når du monterer igjen.
   
 • Å bytte ytterste pakningssett til caliper kan også være en god ide. FRENKIT 'Caliper Basic Kit' fås f.eks. i AutoDoc appen for kr. 150. Søk på varenummer 235034. Større reparasjonspakker på nummer 236049, 818011. Er det tannhjul på ytre del av stempel i caliper som har låst seg, vil en god rens og smøring stort sett få denne i gang igjen.
   
 • Påse også at stempel og klosser står i lik stilling på høyre vs. venstre side under montering. Når parkrems av/i tauemodus, og du har relativt nye klosser/skiver, er stemplene normalt skrudd nesten helt tilbake (ca. 3/4 omdreining igjen på tannhjul/skal være akkurat der hvor stempel settes i bevegelse). Du kan selvsagt også vri på stempel til klosser treffer skiva, deretter trekke dem likt tilbake på begge sider inntil full frigang oppnås. Poenget er å unngå at noe er for ulikt, eller klosser når skiver på forskjellig tidspunkt. Da vil melding med «Feil på park brems» dukke opp. 
   
 • Tilsvarende - dette gjelder kun hvis man kjørt rundt med veldig slitte klosser eller åpnet caliper for å fikse - må man påse at ikke stempel glir forbi den bolten som er merket i bilde 11 ovenfor. Er et spor i stempel som den bolten skal gli på. Er klossene helt utslitt, kan stempel ha gått forbi. Eller hvis feil satt sammen, kan motor og stempl bare gå, uten at dem får tak. Feilmelding vil komme. Sjekk evt. dette ved å ta ut stempel og påse at bolten glir på sporet i den når satt sammen igjen.
   
 • Brudd pga. korrosjon på selve kabel til motor er heller ikke et ukjent fenomen, men inntreffer sjeldnere. Oftest 5-30cm inn på ledningsnettet. Mulig å skjøte med en ledningsstump/loddebolt/krympestrømpe, evt. smelte/skjøtehylse. Kan også være irr rundt/i kontakt. Sjekk ledning og rengjør. Vi selger også kontakter enkeltvis her
   
 • Lurt uansett å gi gammel motor en sjekk, er du usikker på om det faktisk er den som feiler. Anvend et 9v batteri og lag til kabelsko som passer stikkerne, se f.eks. denne video (1:38-2:03) fra bildeler.no. Merk at du må være forsiktig når du kobler til. Ikke kom borti stikker 2-3 (hall sensorer), da risikerer du 'grilling', og motor vil bare gå uten å tak, når den kommer på caliper.
   
 • Kjøp eventuelt med ferdig ledningssett og kabelsko nedenfor. 1m lengde. Oppladbart 9V batteri, 1200mAh kapasitet og inntil 1500 sykluser, samt type-C ladekabel følger med. Merk at kobberlederne i ledningene er fortinnet, tåler fuktig miljø og skal egne seg godt til skjøting, hvis du har kabelbrudd. 

 

Velg en variant:

fra kr 980,00